Så ökar du bostadsvärdet inför försäljning

Om du går i säljtankar och vill försöka öka bostadens värde kan du genomföra vissa renoveringar för att göra bostaden mer attraktiv. Det lönar sig sällan att göra en totalrenovering men mindre renoveringar kan helt klart vara lönsamma. Om du är osäker på vilka renoveringar som är värda att göra kan du alltid rådfråga en professionell mäklare.

När du ska sälja din bostad kan det vara värt att göra en viss renovering innan du lägger ut den till försäljning. Det kan nämligen öka värdet på bostaden om du gör rätt typ av renovering. För att få maximalt för din bostad är det viktigt med en bra mäklare, SkandiaMäklarna hjälper med bostadsförsäljningen när du är färdig med renoveringen för att du ska få det bästa priset för din bostad. En professionell mäklare vet vad som krävs för att sälja en bostad till ett riktigt bra pris.

Ändra planlösning

Architect,Working,On,Computer,Software,To,Design,Blueprint,Floor,PlanVissa renoveringar är mer lönsamma än andra när det kommer till att höja marknadsvärdet på bostaden. En del renoveringar kan sänka värdet, det gäller att tänka till innan. Det är oftast inte värt att göra en totalrenovering om du ska sälja bostaden i närtid. Ibland vill köparen själv göra om exempelvis köket eller badrummet medan det såklart finns människor som helst betalar för ett nyrenoverat hem. En tumregel är att renoveringar upp till ungefär 20 000 kronor nästan alltid är lönsamma. Att förändra planlösningen är något som verkligen kan höja värdet. Att exempelvis göra om en 2:a till en 3:a genom att bygga en vägg brukar vara attraktivt hos köpare.

Alla ytskikt bör vara fräscha

Att först och främst laga skador om sådana finns men även se över lister och trösklar är en bra idé. Istället för att göra en omfattande köksrenovering kan det göra stor skillnad för bostadens helhetsintryck att byta köksluckor och köksbänken. Överlag är det en bra idé att se till att alla ytskikt är fräscha. Att välja neutrala färger är en bra idé om du ska måla om. Ett rum som är extra viktigt när det kommer till försäljning av en bostad är hallen. Hallen sätter nämligen intrycket för hela bostaden, se till att hallen är i bra skick.