Magasinera dina möbler när du målar om hemma

När det är dags att måla om hemma finns det en hel del att tänka på. Det handlar inte bara om färgval eller strategi för hur du ska gå tillväga med själva målandet. Det finns andra praktiska saker att ta hänsyn till som till exempel att skydda dina saker.

Ska du renovera hela huset och måla om på samma gång finns det risk för att dina möbler kan skadas. Visst kan du använda möbelskydd, men damm från golvslipning och droppande färg kan ställa till med en hel del elände. Läs mer här om varför du bör magasinera dina möbler när du målar om hemma.

Hyr förråd när du gör om hemma

Det finns flera fördelar med att hyra ett förråd hos bigeasy.se, men den främsta är att saker och möbler som du är rädd om har en skyddad plats när du målar om hemma. Hos Bigeasy kan du magasinera dina saker precis hur länge du vill. Det finns ingen startavgift, ingen bindningstid och hela magasinkomplexet är kameraövervakat. Du kan med andra ord vara säker på att dina saker är skyddade. När du vill säga upp förrådet gör du det senast den 15:onde varje månad och förrådet avslutas i slutet av månaden. Du har smidig tillgång till dina saker sju dagar i veckan mellan 5.30-23.00. Det är med andra ord inte så konstigt att det går bra för förrådsbranschen när den erbjuder enkla och smidiga lösningar på alla olika typer av förvaringsproblem.

Andra knep när du målar om hemma

För att undvika färg där du inte vill ha den ska du förvara penslarna rätt när du lägger undan dem för dagen. Använd plastpåsar som du knyter om penseln för att se till att den inte kan kladda av sig på ytor, golv eller kläder. På detta sätt håller penslarna sig dessutom våta och torkar inte.

Det är särskilt viktigt att du ska tänka på förarbetet vid alla typer av renoveringar och målningsarbeten hemma. Det kan handla om att förbereda ytan som ska målas eller boka förråd i tid.