Så hittar du bästa mäklaren

För att ditt nyrenoverade hus i Stockholm ska kunna säljas till det högsta möjliga priset behöver du leta efter en mäklare som kan sitt arbete. Mäkleri är ett hantverk och det är inte alla som behärskar det. Men genom att göra vissa efterforskningar kan du hitta den skickligaste och vassaste mäklaren för dig.

Att sälja ditt hus kan bli ditt livs bästa affär om du väljer rätt mäklare. Det är inte helt enkelt att hitta mäklaren med rätt expertis men det går. För att hitta en mäklare i Stockholm som kan sälja ditt nyrenoverade hus ska du leta efter en person har mycket kunskap om bostadsmarknaden, erfarenhet, ett stort kontaktnät och som inger förtroende. Att du känner dig trygg med mäklaren som ska sälja ditt hus är det allra viktigaste. Ett tips är att du tar kontakt med en välrenommerad mäklarfirma för att hitta bra mäklare.

Lokalkännedom kan vara avgörande

Något som kännetecknar en oslagbar mäklare är att denna är engagerad i din bostadsaffär och kan komma med moderna förslag och lösningar på hur försäljningen ska gå till för att bli mest lönsam. En mäklare som är bra på sitt jobb kan marknadsföra och presentera ditt hus på bostadsmarknaden på ett gynnsamt sätt. Att ha koll på bostadsmarknaden generellt är också viktigt att mäklaren har.

Ställ olika frågor till mäklaren

Det är fördelaktigt att du hittar en mäklare som kan just ditt bostadsområde och vet vilket klientel som är bäst att vända sig mot. Under en visning kan mäklaren med god lokalkännedom svara på spekulanternas frågor. Innan du gör ditt val är ett tips att ställa olika frågor. Du kan exempelvis fråga om antalet visningar och hur en visning går till. Du kan även fråga om hur budgivningen kommer att gå till och hur ditt hus ska marknadsföras. Förberedd dig inför mötet med mäklaren och gå på magkänslan. En annan sak som är bra att ta reda på är hur många bostäder mäklaren i fråga säljer för tillfället. Antalet avgör ofta hur mycket tid och engagemang som mäklaren kan ge just dig och ditt hus.