Behåll värmen hemma med bättre fönster

Vid en renovering hemma ska du inte glömma bort fönstren. Bättre fönster behåller värmen och du slipper dyra värmekostnader. PVC fönster räknas som bland de bästa värmeisolerarna och de reducerar dessutom ljud utifrån.

Vissa äldre fönster går att reparera men det bästa resultatet får du om du väljer nya värme- och ljudisolerande fönster från till exempel www.drutex-fonster.se/, ett företag som är specialist på fönster till bostäder. Viktigt är också att poängtera att nya fönster inte bara ger lägre energikostnader utan också ger huset ett lyft. I nuläget när energipriserna skjuter i höjden är rätt fönster ännu viktigare.

Fönster först eller fönster sist?

Ofta när du ska byta dina fönster brukar det ske i samma veva som du ska måla om eller göra en fasadrenovering. Tänk på att kolla husets fasadskick eftersom ett fönsterbyte är lägligt att göra i samma steg. Fönstren brukar bytas ut som ett sista steg när fasaden är målad eller putsad, så att det inte kommer färg på de nya fönstren. Gör du däremot en renovering invändigt så kan det vara bra att sätta in fönstren först så det slipper komma damm eller revor på de nymålade väggarna. Tänk på att renovera korrekt så det inte blir fel.

Olika fönster att välja mellan – PVC ett säkert val

Du som bor i det nordiska klimatet ska naturligtvis välja tvåglas- eller treglasfönster för att stänga ute kylan och brus från gatan. Som Lennart Blomberg i artikeln ovan beskriver:

”Husets nya fönster har gjort underverk.”

PVC fönster som nämndes tidigare är snygga, hållbara och ett glasklart val vid fönsterbyten idag. De finns både som standard och som måttbeställda och kan även användas till skjutdörrar i uterum och dylikt. En perfekt balans av funktioner och hög kvalitet.