Så blir vardagsrumsrenoveringen bra

Att renovera vardagsrummet är en angenäm uppgift. För att få det resultat du önskar är det viktigt att du planerar. Allt från vilka möbler du väljer till basfärg har stor betydelse för helheten.

Om du ska renovera och fixa till i ditt vardagsrum finns det några bra saker som du kan tänka på för att få bästa möjliga resultat. När du ska fixa ditt vardagsrum ska du tänka på allt från basfärg på väggen till vilka möbler du ska inreda med. Möblerna är en viktig del i rummet. Att ha en snygg och stilren tv-bänk och en bra soffa har stor betydelse för rummets helhet. Välj en tv-bänk och soffa som passar ihop med den övriga inredningen både i form och färg.

Tips för ett trivsamt vardagsrum:

  • Planera val av färg.
  • Skapa balans i rummet med möbler.
  • Helheten är det viktigaste för att få rätt känsla.

Planera färgerna i rummet

Väggfärgen som du väljer i vardagsrummet bör vara basfärgen i rummet. Det är bra att välja en neutralare färg som du inte tröttnar på alltför snabbt. Du kan såklart välja att tapetsera väggarna också. Sedan väljer du ut accentfärger som antingen är kontraster till basfärgen eller i samma färgskala. Du kan ha mer än en accentfärg. Det fina med accentfärger är att du enkelt kan byta ut dem om du vill ha en förändring snabbt. Ett tips är att ha accentfärger på textilier av olika slag och inredningsdetaljer. Soffan som är en viktig möbel i rummet ska helst passa bra ihop med väggfärgen.

Balans är viktig för helheten

När du ska inreda vardagsrummet är helheten viktig. Detaljerna gör stor skillnad men det viktiga är att allt du har i rummet harmoniserar med varandra på ett bra sätt. För att skapa en enhetlig känsla i rummet kan det vara en bra idé att måla dörrarna i samma färg som väggen om du har sådana. Du kan även göra det med vägg- och bokhyllor. Att försöka skapa en bra balans är också en nyckel. Om du har en stor soffa med ett stort soffbord kan du balansera upp det med ett mindre sidobord, sittpuff eller alternativt en mindre fåtölj.