Så fixar du upp hemmet innan försäljning

Att sälja sin lägenhet eller bostadsrätt är en spännande tid fylld med möjligheter. För att få bästa möjliga pris och locka till sig potentiella köpare är det viktigt att bostaden är i bästa skick. Genom att fräscha upp bostaden med en minirenovering kan du göra den mer attraktiv och öka värdet.

Gör något bra och sälj din lägenhet eller bostadsrätt med Notar, och när du bestämt dig för att sälja kan du vara säker på att få professionell hjälp och rådgivning. Notar är en erfaren och pålitlig mäklarfirma som kan guida dig genom hela försäljningsprocessen och ge dig värdefulla tips om hur du kan förbättra din bostads attraktionskraft samt hur det ser ut på marknaden just nu.

Varför totalrenovera inte alltid är fördelaktigt inför en försäljning

  • Kostnad och tidsåtgång – En totalrenovering kan vara både kostsam och tidskrävande. Att göra om hela bostaden innan försäljning kan kräva mycket resurser och kapital, och det finns ingen garanti för att du kommer att få tillbaka investeringen i form av ett högre försäljningspris.
  • Köparens preferenser – En totalrenovering kan vara subjektiv och baserad på dina egna preferenser. Det är viktigt att komma ihåg att potentiella köpare kan ha sina egna idéer om hur de vill renovera och inreda bostaden. Genom att lämna vissa renoveringsprojekt till köparna kan de själva anpassa bostaden efter sina behov och preferenser.
  • Risk för överrenovering – Ibland kan en totalrenovering leda till överrenovering, där du investerar mer pengar och arbete än vad som verkligen behövs för att locka till sig köpare och höja värdet på bostaden. Att hitta rätt balans och fokusera på de mest lönsamma renoveringsprojekten kan vara mer fördelaktigt för försäljningen.

Fördelarna med att välja Notar när du ska sälja din lägenhet

Notar har lång erfarenhet av fastighetsmarknaden och har gedigen kunskap om bostadsförsäljningar. De kan ge dig professionell rådgivning och vägledning genom hela processen för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat. De har också ett stort nätverk och god kännedom om olika marknadsföringskanaler. Genom att samarbeta med Notar kan du dra nytta av deras marknadsföringsexpertis och nå ut till potentiella köpare på ett effektivt sätt.

Att ha en bra mäklare som Notar vid din sida kan vara fördelaktigt under förhandlingarna. En erfaren mäklare kan agera som en objektiv mellanhand och se till att du får bästa möjliga pris för din bostad.