Så hittar du en prisvärd målarbil

Fördelarna med att köpa en begagnad bil är många. Utbudet är stort och du kan få en väldigt fin bil till ett förmånligt pris. Som målare är det viktigt att du väljer en bil som uppfyller dina behov.

Målare som stoppar in en stege på baksidan av sin skåpbilNär du arbetar som målare och behöver köpa en ny arbetsbil kan du få mycket bil för pengarna om du köper den begagnad. Gå in på bilweb och kolla vilka begagnade bilar som finns ute till försäljning. Bilweb är en av det största marknadsplatserna för nya och begagnade bilar. Där kan du hitta den rätta bilen för just ditt måleri.

Välj bil efter behov

Oavsett vilken bil du ska köpa är det viktigt att du funderar på vad du ska använda bilen till och hur många grejer du behöver frakta. När du arbetar som målare kan det vara en god idé att satsa på en lite större bil med väl tilltaget bagageutrymme. En skåpbil eller van är ett utmärkt val om du vill ha gott om plats för din målarutrustning. Även om priserna har gått upp på begagnade bilar är det fortfarande prisvärt att köpa en begagnad bil. Du kan nämligen få en fullutrustad bil som är relativt ny till en betydligt mindre peng än om du köper den helt ny.

Gör en noggrann kontroll av bilen innan köp

När du ska köpa en begagnad bil finns det två alternativ: antingen kan du köpa av en privatperson eller av en bilhandlare. För att inte riskera att bli lurad av säljaren är det betydelsefullt att du går igenom bilen både invändigt och utvändigt samt att du provkör bilen. När du köper bilen av en bilhandlare är du mer skyddad om det skulle vara något fel på bilen eftersom Konsumentköplagen gäller. Tänk på att alltid skriva ett köpekontrakt när du köper din begagnade bil.