Renovera fönster och få ett mer välmående hem

Om du bor i en äldre villa är säkert även fönstren gamla. Du märker att det drar och att innetemperaturen är ostabil. Då är det dags att byta fönster. Men det går också bra att renovera gamla fönster istället för att köpa nytt.

Fönsterrenovering är viktigt av flera skäl och i den här artikeln får du en kort genomgång. Se över dina fönsters skick för att garantera rätt ventilation och inneklimat. Dessutom kan det påverka din ekonomi i positiv riktning.

Fönsterrenovering istället för nyköp

Som husägare bör du regelbundet kontrollera att fönstren är i gott skick. Gamla och slitna fönster bidrar till ett sämre inneklimat och uppvärmningen blir dyr. Däremot behöver det inte betyda nya fönster utan du kan anlita specialister som du kan läsa mer om på den här sidan http://www.fonsterrenoveringstockholm.se/, för att få hjälp med fönsterrenovering.

I en vanlig villa är det ”vanligt att cirka 35 procent av den energi som läcker ut ur huset gör det genom fönstren”.

Därför kan det vara smart att låta en fönsterfirma renovera med exempelvis energiglas som minskar kallraset. Du får också lägre uppvärmningskostnad utan att byta till nya fönster.

Kontrollera dina fönster

Det första du bör göra är att se om fönstren har rost på gångjärn eller beslag. Har du träfönster hemma är tipset att kontrollera huruvida det finns antydan på rötangrepp. För att se om fönstren läcker ut energi kan du stänga samtliga och tända ett stearinljus för att se när lågan rör sig. Känn även på väggar och golv intill fönstren.

Är du osäker på fönstrens skick kan du be en fönsterspecialist ta en närmare titt. Då kan du också få förslag på lämplig renovering av dina fönster.